Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Força gent es va aplegar aquest dimecres de cendra a l’Enterro del rei Carnestoltes

Després de fer una última vetlla, aquest dimecres el seguici fúnebre sortia de la Plaça de la Vila a les set de la tarda.

Aquesta solemne comitiva anava encapçalada per La Mort i la seguien els tabalers dels Diables de Vilafranca que marcaven el ritme lent i feixuc, el carruatge fúnebre tirat per un cavall, la desconsolada Concubina amb les seves ploraneres i el Confetinet i la Serpentineta. També acompanyaven la processó el Cap de Protocol, el Guàrdia Civil, el Jutge i el Bisbe com a poders fàctics, i finalment la Banda de Música de l’Escola Maria Dolors Calvet.
A falta de la Rua, que se celebra aquest divendres, el primer balanç dels actes de Carnaval a Vilafranca és molt positiu.

Una de les novetats d’enguany era el cinema familiar del dilluns, que també ha tingut bons resultats.

El seguici passava pels carrers del centre per arribar al Parc Tívoli. Allà el Bisbe pronunciava la darrera missa en honor al rei.

Desprès de la missa es procedia a la lectura del testament i tot seguit a la incineració del rei. Per acabar la festa, com és habitual l’Associació de Barbuts del Penedès oferia una sardinada popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: