Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consorci de Promoció Turística celebra 25 anys apostant per la sostenibilitat del Penedès

S’ha presentat el pla d’acció per aquest 2024 del Consorci, amb una aposta decidida per la sostenibilitat i ampliar l’oferta de propostes turístiques al Penedès.

Dimecres al matí es feia a l’Auditori de Vilafranca la presentació del Pla d’accions integrat 2024 del Consorci de Promoció Turística del Penedès, que va servir per d’estratègia turística, projectes, i es va fer també el reconeixement a les empreses i entitats del Penedès que van rebre el certificat Biosphere 2023. En el marc de la Jornada també es va presentar el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació a l’Alt Penedès, Penedès ciclable, una oportunitat transformadora per un destí rural sostenible, liderat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

El president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Lluís Valls, destacava que el 2024 s’encara amb optimisme tot esperant quina afectació pot acabar tenint la sequera en el paisatge penedesenc que és un dels principals atractius de la destinació. Valls comentava també que l’aposta per millorar el màrqueting digital, la sostenibilitat i incorporar l’oferta cultural que es genera al territori.

En la presentació d’aquestes accions hi havia prop de 200 persones representants d’entitats, empreses i diferents actors turístics del Penedès que van poder seguir de primera mà aquest seguit de propostes.

Precisament aquesta bon nombre de participants el posava en valor la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, que destacava la implicació del territori en aquesta promoció turística del Penedès. Va mostrar també el suport del govern català al consorci i la feina feta, tot insistint en que vehicular-la a partir de la vinya i l’enoturisme era la senya d’identitat del Penedès.

Finalment, la diputada delegada de turisme de la Diputació, Abigail Garrido, celebrava l’arribada als 25 anys del consorci amb bona salut i molta empenta per continuar impulsant l’oferta turística al Penedès. Garrido destacava l’oferta creixent i l’aposta per la sostenibilitat.

La jornada servia també per tal que un total de 69 empreses i serveis turístics del l’Alt Penedès rebessin la Certificació Biosphere, que reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis. D’aquestes, 14 l’obtenien per primer cop, i 55 la van renovar.

Durant l’acte, 72 empreses del Penedès s’acreditaven com a Punts d’Informació Turística a la comarca, de les quals 67 han renovat el seu compromís i 5 s’hi han adherit per primer cop.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: