Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La nova seu dels serveis socials comarcals, un repte essencial pel Consell Comarcal

El Consell Comarcal ha celebrat el ple del cartipàs i ha definit l’organigrama pels propers quatre anys.

El Consell Comarcal dissenya el seu organigrama amb la voluntat de continuar al costat dels ajuntaments i amb la mirada posada en la nova seu dels serveis socials comarcals.

Aquest dijous al vespre ha tingut lloc el ple del cartipàs al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. En aquest ple, el president ha distribuït els càrrecs entre els membres de l’equip de govern integrat per Junts i PSC. Sota la presidència de Xavier Lluch, s’estableixen sis vicepresidències amb Albert Tort, del PSC – CP, Joan Manel Montfort, de Junts – CM, Francisco Romero, del PSC – CP, Ton Amat, de Junts – CM, Jordi Bosch, de Junts – CM i Lluís Valls, del PSC – CP, per aquest ordre.

L’ens es distribueix en cinc àrees de treball: Territori i sostenibilitat, sota la presidència de Francisco Romero; Serveis a les persones i igualtat, amb Jordi Bosch com a president; Economia i hisenda, presidida per Ton Amat; Plans transversals i comunicació, sota la batuta d’Albert Tort; i Promoció Eeconòmica, amb Joan manel Montfort al capdavant.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, explica que estan satisfets amb el govern que han conformat.

De cara als propers anys, Lluch posa el focus de l’àrea de serveis a les persones com a element fonamental de la tasca de l’ens supramunicipal, que vol continuar al servei dels ajuntaments fent-los costat en tot el que sigui possible.

Des de l’oposició, el portaveu d’ERC Pere Sàbat ha criticat que tots els càrrecs, tant les vicepresidències com les presidències de les àrees les ocupen homes, i parla d’un «mal exemple en la lluita per la igualtat».

El ple d’aquest dijous també ha servit per a designar el socialista Lluís Valls com a president del Consorci de Promoció Turística, un càrrec que ja va ocupar quan el consorci estava delimitat a l’Alt Penedès, entre el 2005 i el 2010. Valls vol donar continuïtat a tota la tasca que s’ha fet fins ara, en col·laboració amb els diferents agents que contribueixen a alimentar el turisme al Penedès.

Valls també vol que el Consorci estigui al costat dels ajuntaments i els ajudi a potenciar els seus actius turístics, culturals i patrimonials.

Per la seva part, Jordi Bosch, de Junts, serà el president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, un òrgan consultiu que té el paper d’abordar i debatre les problemàtiques que comparteixen els municipis altpenedesencs. De les ocupacions conflictives a com es fa front a la transició energètica, passant pel desplegament dels serveis territorials de la vegueria.

Valls, alcalde de Gelida, agafa el relleu de Ramon Riera i Bosch, alcalde de Santa Fe, substituirà Cèsar Herraiz.

L’activitat plenària del Consell Comarcal de l’Alt Penedès es reprendrà ja al setembre. Probablement el dijous 21 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: