Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SOM Penedès organitza una Trobada de lluites a la Vegueria Penedès

L’acte tindrà lloc aquest proper dissabte, 27 de gener, a l’Escorxador de Vilafranca.

També a l’Escorxador es va fer divendres la roda de premsa per presentar-li i exposar les seves motivacions. Un acte que comptava amb una nombrosa representació dels diferents col.lectius que lluiten per la preservació del territori a la Vegueria. A la roda de premsa es van denunciar les afectacions, transformacions i la manca d’anàlisi socioeconòmica a la Vegueria Penedès i a la Bisbal del Penedès, per la imposició d’una zona logística sobre sòl agrícola no urbanitzable. SOM Penedès, plataforma que agrupa sindicats i entitats ambientals, ecologistes, socials i agrícoles de la Vegueria Penedès.
I segons els representants de SOM Penedès, el perill de transformació de la Vegueria Penedès en una plataforma logística, amb l’elaboració del Pla Territorial del Penedès.
Pau Batlle, de l’associació Pro-Vegueria Penedès, explica que el que no s’ha fet en deu anys es vol dur a terme aquest 2024 a correcuita i sense alguns informes necessaris.

Des de SOM Penedès es volen fer pleses les alternatives per la Vegueria, al model existent, causant de l’emergència climàtica i imposat per les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. De tot plegat se’n parlarà a la Trobada del proper dissabte a l’Escorxador de Vilafranca de deu a una del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: