Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som Penedès es constitueix en una Assemblea de la Vegueria per coordinar les lluites existents

Una cinquantena de persones, vinculades a vint entitats, de 22 municipis de la Vegueria Penedès, van participar en la Trobada de Lluites de la Vegueria Penedès, que es va celebrar aquest dissabte.

També hi van participar persones a títol individual.
A la reunió es va analitzar la situació actual del Penedès i es van plantejar de forma consensuada quins eixos de treball es vol prioritzar.
Segons un comunicat dels promotors de la trobada, el model actual de planificació territorial es basa en la improvisació, la implantació de la logística entorn de les xarxes viàries i costaneres del Penedès, la dependència de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, una xarxa ferroviària que prioritzarà les mercaderies i un Pla Territorial aturat en el segle passat.

SOM Penedès pretén aglutinar tot l’entramat associatiu amb la complicitat de la ciutadania per donar una alternativa centrada en l’impuls d’una regió agroalimentària, i una visió conjunta de la planificació urbanística de tots els municipis de la Vegueria per definir els principis bàsics del Pla Territorial. Des de la plataforma d’entitats es vol visibilitzar la marca Penedès amb contingut sòlid i demostrar que una alternativa és possible i millor, a la planificació que proposen actualment els governs municipals, comarcals i de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: