Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Figures de goma i jocs tradicionals, les opcions principals de joguines per als Reis d’enguany

Un dels clàssics a les cartes dirigides als reis són les joguines, que enguany seran ben variades, des de les més clàssiques com jocs de taula fins a i exitoses figures de goma d’imatgeria festiva.

La nit de Reis és un dels moments més esperats de l’any per als més menuts de la casa. A banda de l’arribada de Ses Majestats, els regals que reben els nens i nenes el dia 6 de gener al matí són un dels elements que fan d’aquest moment un instant màgic i únic.

Començant pels regals destinats a nadons, la botiga Panxamama és el lloc de referència a Vilafranca a l’hora de comprar joguines i altres sorpreses per als recent nascuts.

Montse Esteban, propietària de l’establiment ubicat la plaça de l’Oli, comenta que, en general, les vendes de productes de nadons s’han mantingut el darrer any.

Esteban comenta que els productes varien molt en funció de l’edat del nadó. Per als més petits, els productes més manipulables són els que triomfen, mentre que si són més grans hi ha més diversitat. Montse Esteban.

Finalment, la propietària de Panxamama comenta que, tot i tenir altres productes en estoc, en aquestes dates es prefereixen regalar joguines.

Per a nens i nenes de més edat, la varietat de joguines a regalar augmenta amb escreix. Les més habituals són els jocs de construcció i les més creatives, tot i que no hi ha cap joguina que hagi destacat per sobre de les altres. Així ho explica Antònia Bonell, responsable de la botiga Ca la Madrona.

Tot i el sorgiment de noves joguines que s’estan venent molt enguany, com les de la marca Plus Plus, Bonell comenta que els jocs clàssics són sempre un regal recurrent a les cartes.

Les joguines de fusta són un altre tipus de regal que destaquen any rere any. Des de la botiga Joguines de Fusta de Vilafranca, es comenta que el seu establiment serveix per recomanar propostes a aquelles persones i infants que no saben què demanar a Ses Majestats. Xavier Mestres és el propietari de l’establiment.

Mestres destaca el valor de les joguines de fusta tot esmentant que és un regal que s’acabi estimant a llarg termini.

Finalment, des de la llibreria i jugueteria Cal Pujol, l’únic lloc de Vilafranca on es venen figures de goma de gegants i bestiari d’arreu de Catalunya, esmenten que la venda d’aquestes representacions en miniatura és tot un èxit durant l’any. Montse Mora és la seva propietària.

Mora remarca que no existeix un patró de compra concret, sinó que moltes persones fan col·lecció de figures de molts municipis. Les peces de bestiari són les que més triomfen, indiferentment del municipi. No obstant això, les reproduccions de Vilafranca i Solsona destaquen per sobre de les altres. Les de la capital penedesenca, per l’estima envers la Festa Major. Les de Solsona, per l’extravagància dels seus gegants i figures del Carnaval.

A banda de l’èxit d’aquestes figures, a Cal Pujol també s’hi poden trobar tota mena d’objectes, regals i souvenirs relacionats amb Vilafranca, uns productes que triomfen per Nadal, però també al llarg de l’any.

Per últim, tots els comerços amb qui hem parlat esmenten que la tendència és comprar els regals de Nadal i Reis a última hora, ja que s’espera trobar allò que es necessita als comerços de proximitat. Les vendes per internet, en canvi, es fan amb més temps.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: