Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bars i restaurants, obligats a pujar preus per l’increment de costos

Segons el Gremi de la Restauració, el 90% dels restauradors apujaran els preus abans que acabi l’any entre un 10 i un 25%.

El sector de la restauració sobretot a Catalunya va ser un dels més afectats per la pandèmia de la Covid-19. Ara que sembla que ja hem deixat enrere les restriccions sanitàries, bars i restaurants són dels que més pateixen també les conseqüències de la crisi energètica i de la pujada de preus de les matèries primeres cosa que asseguren que els obliga a apujar preus.

El preu de l’energia i l’encariment de les matèries primeres està afectant a tothom: famílies i empreses. Un dels sectors que més està patint la inflació és el de la restauració, que està incrementant preus de les seves cartes per intentar subsistir. Des del restaurant Narrika Cal Figarot, Iurgi Arocena explica que el primer cop dur que van rebre va ser la crisi sanitària però que aquesta crisi energètica sembla que és pitjor perquè encara molts encara arrosseguen els deutes de les ajudes que van rebre per la Covid-19. L’increment de preus s’ha notat en pràcticament tot.

Arocena considera que des de l’administració se’ls hauria de donar alguna mena d’ajuda a fons perdut. Un dels equilibris més complicats de trobar en el sector de la restauració és com apujar preus per compensar la inflació però no fer-ho de forma excessiva perquè si no els clients deixaran d’anar a bars i restaurants. Ramon Campos és el propietari de la taverna la Fornal.

Des del restaurant Vilagut, Julià Vernet explica que l’increment de preus l’han tirat endavant sobretot per intentar compensar una mica la pujada de la matèria primera però que en cap moment cobreixen les despeses sobretot en energia. Escoltem a Julià Vernet

Pel que fa a la resposta de la clientela, els restauradors asseguren que la gran majoria de persones entenen l’increment de preus, tot i que, com és lògic, no els agrada.

Tot i que enguany no hi haurà restriccions sanitàries, els restauradors, tot i tenir unes previsions bones, estan una mica a l’expectativa de saber com anirà la campanya de Nadal perquè la gent, com és lògic, nota també aquest increment de preus a la seva butxaca .

Segons el Gremi de la Restauració, el 90% dels restauradors apujaran els preus abans que acabi l’any entre un 10 i un 25%. A més a més, segons el Gremi, un de cada tres locals encara té deutes relacionats amb la Covid-19 i un 67 % ha assegurat que no podrà fet net completament fins el 2024 o 2025. Amb tot plegat la majoria no té previst incrementar personal, però tampoc acomiadar-ne.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: