Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els restaurants, optimistes per la recuperació dels àpats Nadal tot i l’increment dels preus

Després de dos anys de restriccions per controlar la pandèmia de la Covid-19, sembla que enguany les celebracions de les festes de Nadal podran ser, ja, com les del 2019

Les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 van fer que durant dos hiverns gairebé no es poguessin celebrar àpats de Nadal en restaurants. Recordem que el 22 de desembre de l’any passat el Govern va reactivar el toc de queda i va tornar a restringir les trobades a un màxim de 10 persones. Això va ser un cop dur per l’hostaleria en una època molt forta de feina. Enguany, però, la situació és ben diferent.

Després de dos anys de restriccions per controlar la pandèmia de la Covid-19, sembla que enguany les celebracions de les festes de Nadal podran ser, ja, com les del 2019. Això vol dir que es recuperen els dinars i sopars de Nadal en bars i restaurants animant el sector de la restauració, un dels més afectats per la pandèmia, que ara ja nota com la gent té ganes de trobar-se i ja ha començat a reservar o a interessar-se per les propostes que ofereixen els restaurants per aquests dies.

Des del restaurant Casino i Platets es preparen per una temporada nadalenca com la del 2019, doncs, amb grups d’empreses i famílies que es trobaran a partir de mitjans de desembre i ja no deixaran de fer-ho fins a Reis.

Ara bé, tot sembla indicar que les celebracions d’enguany en bars i restaurants seran més contingudes però ja no per la pandèmia sinó per l’increment de preus, que fa que els clients busquin menús més econòmics. Els restauradors recorden que els subministraments s’han pràcticament duplicat i que és impossible poder oferir el menú al mateix preu del 2019.

Pel que fa al tema de la inflació, des del Cèntric Dani Cercós vol deixar clar que bars i restaurants no estan incrementant els preus de la mateixa manera que se’ls hi pugen a ells els subministraments i les matèries primers perquè tenen por que els clients deixin d’anar-hi.

Un altre dels sectors que s’està recuperant després de dos anys complicats és el dels lots de Nadal. Des de la vinateria Inzòlia David Mas apunta com les previsions són molt bones tenint en compte, sobretot, que l’any passat, al mes de desembre, la venda es va acabar de cop degut a les restriccions que es van imposar el 22 de desembre.

Pel que fa referència als preus, des de l’Inzòlia expliquen que com els lots tenen un preu tancat, el client es gasta la mateixa quantitat que volia gastar-se en un primer moment, però reconeixen que el producte és diferent que el que seria altres anys pel mateix preu.

El sector de l’hostaleria es prepara, doncs, per unes festes de Nadal que s’assemblen ja a les del 2019 tot i que amb l’obligació de trobar l’equilibri perfecte entre apujar preus sense que això afecti a les reserves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: