Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mitja Marató de l’Espirall treu múscul amb 2.300 participants en una 44a edició radiant

Lluny de les xifres de rècord de l’any passat, però amb una salut de ferro, aquest diumenge la Mitja de l’Espirall ha tornat a omplir de vida i d’esport la matinal al barri i als voltants.

Al voltant de 1.200 participants a la cursa de 21km i de 2.300 entre totes les modalitats, tornen a demostrar que la Mitja més antiga de Catalunya no ha perdut pistonada.

I això no seria possible sense la tasca de voluntaris com el Joan Luque, que ara també aporta el seu granet de sorra col·laborant amb el control de la sortida i l’arribada.

La Mitja no abandona ningú, i per això compta amb un excel·lent equip de llebres, que ajuden a marcar el ritme a aquells que ho necessiten.

I gran part del secret d’aquesta Mitja és la gran quantitat de gent de tot Catalunya que ve a Vilafranca per córrer, o per donar suport a amics i familiars. La Belén i la Conchi seguien les aventures i desventures dels seus marits.

I entre tots els valents i valentes que decideixen posar-se les bambes, sempre hi ha els escollits que aconsegueixen pujar al calaix més alt del podi. En categoria masculina, l’igualadí Roger Roca quedava primer per segon any consecutiu, amb un temps d’una 1h i 11 minuts.

També repetia participació a la Mitja la ribetana Gisela Carrión. Guanyadora de la 10k 2022, aquest diumenge creuava la meta primera en 1h i 21 minuts.

D’altres com el segon classificat masculí recorren un bon grapat de quilòmetres per no fallar a la cita atlètica. L’Albert Ferrer ve des de Morella.

I no és l’únic. Des de l’organització es calcula que un 75% dels participants són de fora de Vilafranca. Una bona oportunitat de potenciar la vila a nivell turístic.

Els anys passen i la tradició segueix. La Mitja segueix endavant i els corredors no fallen a la cita. L’objectiu, seguir allargant aquesta bonica història.

Fotos: La Fatxenda

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: