Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat inicia la licitació per garantir oficines bancàries en municipis del Penedès

L’objectiu del concurs és adjudicar el servei d’oficina mòbil per atendre els 503 municipis de Catalunya que no tenen sucursals bancàries. El servei inclou 15 municipis de l’Alt Penedès.

Les noves oficines mòbils facilitaran l’accés als serveis bancaris i als caixers automàtics i, a més, contribuiran a la formació financera bàsica de col·lectius amb risc de vulnerabilitat financera. Es preveu que el servei pugui estar operatiu al llarg del segon semestre del 2024.

Les Cabanyes, Castellet i la Gornal, Font-rubí, Mediona, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Fe del Penedès, Subirats, Torrelavit, Torrelles de Foix i Vilobí del Penedès són els municipis que actualment no tenen sucursal bancària i que se’n veuran beneficiats.

Les oficines bancàries mòbils oferiran una atenció personalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldos; i obtenir extractes de comptes bancaris, entre altres. A més, també prestaran un servei d’assessorament financer en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers d’actiu, passiu i d’intermediació. L’objectiu és que els municipis disposin d’una oficina bancària mòbil dues vegades al mes.

Les entitats de crèdit que estiguin interessades a presentar-se al concurs, tenen temps fins al pròxim 20 de desembre. Les que finalment surtin adjudicatàries hauran d’iniciar el servei dins un termini màxim de 9 mesos a partir de la data de formalització, que podran escurçar però mai superar. Per tant, l’entrada en funcionament del servei serà previsiblement durant el segon semestre del 2024. El valor estimat del contracte, que tindrà una durada de dos anys prorrogables a dos anys més, és de 6,1 milions d’euros per la totalitat dels quatre anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: