Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Gran Recapte ha complert les expectatives aquest passat cap de setmana,

Malgrat el canvi de format d’aquest any, des del Banc dels Aliments consideren que s’han cobert les expectatives i esperen que es mantinguin les aportacions telemàtiques fins el 16 de desembre.

Divendres i dissabte es va celebrar l’edició d’aquest 2020 del Gran Recapte d’Aliments, que a l’Alt Penedès va comptar amb la participació de diferents comerços i voluntaris per informar els ciutadans dels canvis en el funcionament. Recordem que aquest 2020 i a causa del coronavirus, no es feia una recollida física dels aliments, sinó que es demanava que es fes una aportació econòmica amb la qual els Banc dels Aliments adquiria després els més necessaris.

El delegat a l’Alt Penedès del Banc dels Aliments, Manuel Medialdea, feia diumenge un bon balanç del cap de setmana. Considerava que la majoria de la població havia entès el canvi de funcionament d’aquest any, i que malgrat la situació s’havia assolit una bona quantitat per començar a adquirir aliments bàsics. Medialdea parlava que de manera telemàtica s’havia recollit un 45% del que es va recollir l’any passat; i recordava que fins el 16 de desembre es podien continuar fent aportacions.

Enguany en els establiments col·laboradors hi havia voluntaris que donaven informació als compradors i els animaven a participar. Montse Baldús feia de coordinadora al Mercadona de la Girada, a Vilafranca, i recordava que era important col·laborar amb aquesta iniciativa en una època complicada per molta gent.

Així mateix, posava en valor la tasca dels voluntaris i en destacava la seva implicació. En el seu cas, apuntava que havien comptat amb gent molt jove.

Aquest cap de setmana han estat unes 120 persones les que han fet de voluntàries, a les quals Manuel Medialdea volia agrair la seva col·laboració. Recordava també que en aquests moments des del Banc dels Aliments de Barcelona es dona ajut a més de 260.000 famílies, i destacava que gràcies a les aportacions que ja són efectives via telemàtica s’ha pogut començar a comprar aliments de primera necessitat per valor de més de 300.000 euros.

S’ha comprat llet, farina, pasta arròs, llegum cuit, patates i llet per nadons entre altres aliments bàsics que ja es poden destinar a les persones que ho necessiten. Recordem que fins el 16 de desembre es poden continuar fent aportacions a través del web www.granrecapte.com.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: