Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots tanquen temporada satisfets de la resposta social i amb el repte dels castells de 8

El sopar de cloenda de temporada servia també per reconèixer amb els Xicots Insígnia la tasca de Esther Vicente i Toni Alarcón.

Dissabte els Xicots de Vilafranca van celebrar el seu tradicional sopar de final de temporada, que va comptar amb l’assistència de 180 persones. En aquesta edició el sopar es va fer a la Sala Alfons XIII de Bodegues Torres.

Tot just abans de començar el sopar, la cap de colla dels Xicots, Tamara González, comentava que a nivell casteller la temporada els ha deixat feina per fer per consolidar les construccions de 8 pisos. Ha estat una temporada però que tanquen de manera satisfactòria, per la feina feta, i per l’entrada d’una quarantena de noves camises.

Des de la tècnica dels Xicots es marquen de cara a la propera temporada el repte de consolidar els 3 i 4 de 8 i la torre de 7 per anar avançant cap a noves construccions. Precisament el sopar servia també per commemorar els 25 anys del primer castell de 8 completat per els Xicots.

De la seva banda, el president dels Xicots Gerard Ametllé, també destacava la feina feta aquest 2023 per consolidar la colla i continuar incorporant noves camises. De cara al 2024 el repte és mantenir aquesta tònica per poder també encarar castells més grans.

Després de visionar un vídeo homenatge als 25 anys consecutius com a colla de 8, i un altre vídeo dedicat als “Joves”, l’equip de canalla va fer homenatge a tota la canalla de la colla.

En el torn de parlaments, l’alcalde de Vilafranca Francisco Romer va felicitar la colla per la bona temporada i va animar a continuar fent passos endavant. Al sopar també van assistir-hi representats de Falcons de Vilafranca, de les colles castelleres de Sant Pere i Sant Pau i dels Bous de la Bisbal, i també diversos membres de mitjans de comunicació, a qui la colla va agrair el suport i seguiment efectuat.

Finalment va arribar el moment més esperat de la jornada, l’elecció dels Xicots Insígnia de l’any, un guardó que s’atorga des de 1999. Aquest 2023 el reconeixement ha estat per Esther Vicente, que va ser presidenta dels Xicots entre 2015 i 2018, coincidint en l’època d’assoliment dels castells de 9; i per Toni Alarcón, que ha format habitualment part del pis de baixos dels castells de la colla, i dins de diferents juntes ha exercit funcions administratives i de gestió, que son poc visibles, però que son essencials pel funcionament de l’entitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: