Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra presenten al Consell d’Alcaldies dades sobre seguretat a la comarca

L’inspector Manel Sancho va aprofitar la reunió per acomiadar-se i presentar el qui serà el nou cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, l’inspector Pere Plaça.

La sessió ordinària del Consell d’Alcaldies de l’Alt Penedès celebrat aquest dijous va comptar com a primer punt amb la presència de l’Inspector en Cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, Manel Sancho, va exposar les dades més rellevants de l’evolució dels fets delinqüencials després de la pandèmia: un 20% d’increment dels delictes de lesions, maltractaments, coaccions i amenaces; un increment molt més moderat dels robatoris amb violència, estafes, furts, delictes contra la seguretat viària, contra els agents de l’autoritat i contra la salut pública, i un 11% de disminució dels delictes patrimonials amb força. En total, 7.000 fets delinqüencials a l’any a l’Alt Penedès i 750 persones detingudes. Aquest increment de la delinqüència postpandèmia és un fenomen generalitzat a tot el país.

El responsable dels Mossos va posar en valor també la col·laboració estreta amb les policies locals i vigilants municipals dels municipis de l’Alt Penedès a l’hora de preparar dispositius tant de control en actes festius per exemple en festes majors, com de patrullatge i control de les extenses zones urbanes i rurals de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: