Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cap de l’ABP Alt Penedès Manel Sancho s’acomiada satisfet de la feina feta

El cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès marxa a l’Alt Camp – Conca de Barberà. Del seu pas per l’Alt Penedès destaca la bona entesa entre cossos policials i amb els alcaldes.

Després de tres anys i vuit mesos al càrrec, Manel Sancho deixarà de ser el cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès aquest divendres. El seu nou destí serà l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Camp – Conca de Barberà, també com a cap. Sancho va arribar a Vilafranca el 20 de març del 2020, quan tot just s’havia declarat l’estat d’alarma a causa de la Covid-19.

L’inspector es va marcar tres grans objectius en arribar a l’Alt Penedès: lluitar contra la delinqüència, millorar la qualitat en tots els àmbits i arribar a tots els punts de la comarca, malgrat la seva dispersió.

Sancho va exposar en el darrer Consell d’Alcaldies de l’Alt Penedès dades sobre l’evolució dels fets delinqüencials. En total s’han registrat 7.000 fets delinqüencials en un any a l’Alt Penedès i 750 persones han estat detingudes en aquest període. L’increment de la delinqüència després de la pandèmia és un fenomen generalitzat a tot Catalunya i una de les tipologies de delicte que causa més inseguretat és el robatori amb violència.

Sancho destaca que l’Àrea Bàsica Policial està actuant en conseqüència i posa com a exemple que l’any passat van ser detingudes unes 70 persones per aquest delicte.

L’inspector es va acomiadar al Consell d’Alcaldies tot agraint la col·laboració dels alcaldes i alcaldesses i va aprofitar la trobada per presentar el nou cap de l’ABP de l’Alt Penedès. Serà l’inspector Pere Plassa, fins ara sostcap de la comissaria del Baix Camp – Priorat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: