Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CAP Nord se celebra el Dia Mundial sense Alcohol amb una parada informativa

El 15 de novembre se celebra el Dia Mundial sense Alcohol, amb l’objectiu de conscienciar a les persones sobre les conseqüències que produeix el consum d’aquesta substància en el nostre organisme.

L’Equip d’Atenció Primària del CAP Vilafranca Nord ha instal·lat un estand informatiu al mateix ambulatori, durant tot el dia, per tal d’informar i ajudar a les persones que s’hi acostin a valorar si el seu consum es considera de risc. El consum d’alcohol en petites quantitats produeix efectes gratificants i de plaer, però beure massa comporta riscos per a la salut i problemes socials.
L’alcohol és un tipus de droga que afecta el cervell i pot causar addicció. L’alcohol pot causar més de 200 malalties, lesions i altres problemes de salut diferents, com ara malalties del fetge, càncer i malalties del cor. Beure alcohol també pot provocar problemes de salut mental i addicció. A tot el món, 3 milions de morts cada any resulten del consum d’alcohol. Això representa el 5,3 % de totes les morts.
Aquest acció s’organitza conjuntament amb l’ICS, el Servei de Prevenció de Drogues i Pantalles del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca, dins les accions del Pla Local de Drogues de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: