Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà la 3a edició del Festival de Cinema Castells

Se celebrarà del 26 al 28 d’octubre i totes les projeccions seran gratuïtes

Del 26 al 28 d’octubre Vilafranca del Penedès tornarà a acollir el Festival de Cinema Castells, després que l’any passat s’hi instal·lés per primera vegada i d’una primera edició celebrada a Terrassa.

El Festival està organitzat per la Revista Castells i compta amb el suport de l’Ajuntament i del Cine Club Vilafranca. La presentació de l’esdeveniment ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, de l’editor de la revista Castells, Santi Terraza, i del president del Cine Club Vilafranca, Pablo Sancho.

Àngels Dalmau defensava que a Vilafranca “no sols s’hi fan les millors diades castelleres, sinó que s’hi ha de fer més activitats relacionades amb el món casteller. Tenim una vila molt cinèfila, amb el Most Festival i un dels cine clubs més antics de Catalunya. Per això és important donar suport i acollir el Festiva de Cinema Castells”. Per la regidora el creixement de món casteller en els darrers anys “ha portat també un boom en l’àmbit audiovisual, sobretot per mostrar tot el rerefons de l’espectacle casteller: els assajos, els viatges, les emocions, les tensions…hi ha produccions molt interessants artísticament”.

Per la seva banda, Santi Terraza explicava que en aquesta 3a edició es projectaran novetats dels darrers dos anys i es recuperaran produccions anteriors d’interès, amb un total de 17 produccions, ja siguin documentals, curtmetratges o creacions de la secció “Temps passats”, i 13 vídeos promocionals de colles. Els documentals, curtmetratges i vídeos de promoció estrenats el 2022 i 2023 aniran a competició. “És una programació variada, reflex de la producció audiovisual castellera actual, feta per gent professional. Detectem que cada vegada hi ha més interès de productores, cadenes i plataformes audiovisuals en el fet casteller”, ha dit.

Dijous 26 i divendres 27 al matí, un miler d’escolars de Vilafranca assistiran a la projecció de Melting point, dirigit pel Marta Saleta, produït pels Castellers de Sants (2014), al cinema Kubrick.

Pablo Sancho remarcava que la tardor és època de festivals i el Cine Club, que gestiona les dues sales comercials de Vilafranca, Kubrick i Zazie, “tenim l’obligació d’acollir cinema al marge de la comercialitat i obrir la pantalla al cinema minoritari però amb molt d’interès artístic com és el cas del Festival de Cinema Castells”. Totes les projeccions seran gratuïtes i l’entrada a les sales Kubrick i Zazie serà lliure.

Més informació a www.revistacastells.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: