Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Àrea Bàsica del Penedès Rural es troba en procés de reorganització, dividida en Est i Oest

Diumenge es commemorava el Dia Internacional de la Dona Rural i , coincidint amb la data, hem parlat amb la doctora Sara Freixedas, metgessa de família i directora de l’Àrea Bàsica del Penedès Rural.

Des de l’agost s’està en el procès de reorganització de l’àrea, amb la divisió est i oest per millorar la seva gestió. L’àrea es va fundar el 1991 i actualment aten una població de 26 mil persones en 23 consultoris localitzats en vint municipis de la comarca i un centre d’atenció primària referent, que és el CAP dels Monjos. És una àrea de 400 quilòmetres quadrats i la distància entre els dos pobles més allunyats, que són Pontons i Olesa de Bonesvalls, és de 40 quilòmetres. La proximitat amb Barcelona i les característiques de la comarca fan que no sigui difícil trobar metges per cobrir les jubilacions.
El 80% de les professionals que treballen a l’equip del Penedès Rural són dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: