Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la campanya de vacunació contra la grip

La campanya de vacunació de la grip arrenca amb la novetat que s’hi afegeix la tercera dosi de la vacuna contra la Covid en majors de 70 anys.

La campanya de vacunació de la grip ha començat aquesta setmana a Catalunya, Aquí, a Santa Margarida i els Monjos, les vacunes s’estan posant a les instal·lacions del Molí del Foix. La campanya d’enguany està marcada per la novetat que s’aprofita per posar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les persones més grans de 70 anys.

Aquesta setmana ha arrencat la campanya de vacunació contra la grip. Una campanya que servirà també per posar la tercera dosi de la vacuna de la Covid-19 a les persones de 70 anys o més que fa més de sis mesos que van rebre la segona. Ho explica la secretària de Salut Pública Carmen Cabezas aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la campanya.

A Santa Margarida i els Monjos, la vacunació contra la grip s’està duent a terme a les instal·lacions del Molí del Foix per descongestionar el CAP. De moment només vacunen contra la grip en població major de 60 anys que ha estat citada prèviament. Ascen Casado és l’adjunta a direcció de l’Àrea Bàsica de Salut del Penedès Rural.

Aquest any, des de Salut esperen que la campanya arribi al major nombre de persones possible dins els col·lectius que tenen recomanada la vacuna ja que s’espera una incidència més important de la grip i altres virus respiratoris.

Al punt de vacunació del Molí del Foix aquest dimarts estava previst subministrar 150 dosis de la vacuna contra la grip.

El Pedro es va vacunar per primer cop l’any passat i aquest any hi ha tornat.

El Pere, per la seva part, feia temps que no es vacunava.

El Franciso i la Jacinta es vacunen de la grip cada any i també esperen poder rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid aviat.

Les agendes de vacunació depenen de les dosis disponibles i la campanya s’organitza també en funció de cobrir primer els grups de persones amb més risc.

Salut disposa aquest any d’1.570.000 dosis de vacunes de la grip. Es vol arribar al 75% de persones vacunades de més de 60 anys i del personal sanitari i sociosanitari, i superar també el 60% de vacunacions tant en dones embarassades com en persones amb condicions de risc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: