Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enfortir els vincles entre l’Atenció Primària i les farmàcies comunitàries

L’Atenció Primària i les farmàcies comunitàries de l’Alt Penedès es troben en una jornada per enfortir vincles i millorar la coordinació.

La jornada ‘Enfortim els vincles entre l’Atenció Primària i les Farmàcies Comunitàries de l’Alt Penedès’ té lloc aquest divendres al matí a les instal·lacions de l’Enològica amb la participació d’una seixantena de professionals. Es tracta d’un espai de trobada nou que busca millorar la coordinació per atendre de la millor manera possible la ciutadania. La jornada estava organitzada per l’Institut Català de la Salut i la Filial de l’Alt Penedès de l’Acadèmia les ciències mèdiques i de la salut de Catalunya.

Sara Freixedas és metgessa de família, directora de l’Àrea Bàsica de Salut del Penedès Rural i membre de la junta en funcions de la Filial de l’Alt Penedès de l’Acadèmia les ciències mèdiques i de la salut de Catalunya.

Les farmàcies comunitàries desenvolupen una àmplia cartera de serveis en coordinació amb l’Atenció Primària: alguns exemples són el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte, la prova de detecció del VIH, el programa de cessació tabàquica, el d’intercanvi de xeringues o el de manteniment amb metadona. A banda d’altres activitats comunitàries de promoció de la salut i prevenció de malalties. Però, a més a més, el seu contacte directe amb la ciutadania fa que les farmàcies puguin detectar possibles incidències.

Mercedes López és farmacèutica titular de la Farmàcia Sant Julià i delegada del Col·legi de farmacèutics de l’Àrea Bàsica de Salut Vilafranca 1.

La presentació de la jornada anava a càrrec d’Anna Doblas, regidora de salut en funcions de l’Ajuntament de Vilafranca, qui destacava que la pandèmia ha suposat un punt d’inflexió.

Doblas ha aprofitat la seva participació a la jornada per acomiadar-se, ja que aquest era el darrer acte públic de la seva agenda com a regidora de Salut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: