Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Setmana del Turisme Industrial de Catalunya s’ha presentat oficialment a Sant Sadurní

Des del passat divendres 20 d’octubre i fins el diumenge 29 d’octubre es pot participar de les diferents propostes per visitar museus, antigues fàbriques o espais productius d’arreu de Catalunya.

Divendres s’iniciava la vuitena edició d’aquesta proposta que impulsa la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (Xatic), i que es presentava oficialment en un acte que es va fer al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní, que és un dels municipis associats a la Xarxa.

Al llarg de tota aquesta setmana, fins el diumenge 29 d’octubre, es pot participar de les diferents ofertes de visites turístiques que ofereixen els 38 municipis associats a la Xatic, però també de les moltes activitats a nivell individual que museus, industries i recursos turístics de diferents punts de Catalunya ofereixen tot i que els seus municipis no estiguin adherits.

El vicepresident de la XATIC, Josep Forn, remarcava que la voluntat és acostar a tothom una perspectiva diferent per veure i entendre com es produeixen les coses a cases a Catalunya.

Es tracta d’un tipus de turisme que es pot fer tot l’any, i que s’adreça a un públic familiar. Forn apuntava que tant hi participen antics centres de producció i centres d’interpretació, com empreses que estan en ple funcionament.

L’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet va destacar que precisament el Centre d’Interpretació del Cava on es feia la presentació de la Setmana era un clar exemple d’èxit d’aquest tipus de turisme industrial.

Vernet apuntava també que a Sant Sadurní ja fa molt de temps que es practica aquest tipus de turisme, amb les visites a les diferents caves. De fet, va explicar que al Penedès quan es parla d’aquest tipus de propostes ens referim a enoturisme.

En el cas de l’Alt Penedès hi ha dos municipis adherits a la Xatic, Sant Sadurní i Torrelavit, que ofereixen diferents propostes. En el cas de Sant Sadurní, a banda de les visites al Centre d’Interpretació del Cava, formen part de les activitats d’aquesta Setmana les visites a les Caves Vilarnau i a l’Espai Xocolata Simó-Coll. En el cas de Torrelavit, el Centre d’Interpretació de l’Aigua ofereix visites guiades al llarg del cap de setmana.

Les diferents propostes que es poden fer arreu de Catalunya es poden consultar al web www.xatic.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: