Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La icònica cursa del Castell d’Olèrdola recupera múscul en la seva 23a edició

120 corredors i corredores es van donar cita diumenge a la sortida de la cursa, davant de l’Escola Circell de Moja. La cursa passa de la vuitantena de participants del 2022, als més de 100 d’enguany.

No és gens fàcil organitzar una cursa al Penedès. Cada cap de setmana són moltes les que coincideixen i això fa que els atletes hagin de triar una per sobre de l’altra. Durant 23 edicions, al club El Bressol ha tingut molt present això, a l’hora d’organitzar la seva ja tradicional cursa del Castell d’Olèrdola, amb una part de les inscripcions destinada a la Marato de TV3.

Aquest passat diumenge, la prova aplegava un total de 120 participants en la edició número 23. Una xifra d’inscrits que deixa del tot satisfets als organitzadors, que agafen aire després d’uns anys complicats per les curses a l’aire lliure i les petites entitats esportives.

I és que aquesta cursa del Castell té un punt a favor del qual poques curses poden presumir. Un marc incomparable, amb un recorregut que té com a element central el conjunt monumental d’Olèrdola, inclòs el Castell que dona nom a l’esdeveniment.

Després d’una edició 2023 molt positiva, l’entitat mira al futur amb optimisme, però també amb la intenció que noves generacions s’enrolin en l’entitat i permetin anar poc a poc fent un relleu generacional. És un dels problemes més comuns a les entitats de qualsevol mena.

Pel que fa a les classificacions finals de la cursa, en categoria masculina el podi l’integraven Arnau Montaner, amb un temps de 48’52”, seguit d’Eloy Ripollés, amb registre de 50’31”, i tercer Nil Sola amb 51’20”.

En la categoria femenina, Jackeline Gómez, es proclamava guanyadora amb un temps d’1h:00’17”. A 4 minuts, arribava la segona classificada, Mar Besas; seguida de Laura Rius, tercera amb un temps d’1h 04’ 32”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: