Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC reivindica la vigència de les idees de Companys defensant Catalunya i les classes populars

El 15 d’octubre es commemora l’assassinat del president de Catalunya, Lluís Companys, pel règim feixista del General Francisco Franco.

Aquest any era el 83è aniversari d’aquell assassinat. Per commemorar-ho Esquerra Republicana va fer un senzill homenatge davant del monument dedicat al President a la Rambla de la Girada. Cinc salves d’honor van recordar l’afusellament. L’acte va comptar amb el parlament del portaveu Pere Sàbat, que va glossar la figura del president màrtir. Un dels eixos bàsics per combatre el feixisme és recuperant i posant en valor la memòria democràtica. Per aquest motiu Esquerra Republicana ha tirat endavant al llarg d’aquests anys diverses propostes per la recuperació de la memòria democràtica de Vilafranca. Un àmbit que des d’ERC consideren que els últims governs, i de moment el del PSC manté la inèrcia, han intentat escapolir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: