Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El cementiri de Vilafranca, entre els finalistes del concurs de la revista Adiós Cultural

El cementiri de Vilafranca, entre els finalistes del concurs de la revista Adiós Cultural

L’objectiu fonamental del concurs és impulsar els cementiris participants com a recurs artístic, patrimonial i turístic.

La revista Adiós Cultural organitza la vuitena edició del concurs de cementiris, que vol destacar l’interès històric, social, artístic i patrimonial dels cementiris espanyols més enllà de la seva funció principal.

El concurs està dividit en quatre categories: el millor cementiri, el millor monument, la millor activitat de portes obertes i la millor iniciativa mediambiental.

El cementiri de Vilafranca, que està adherit a l’Associació Europea de Cementiris Significatius, ha quedat finalista en dues de les categories: la de millor cementiri, gràcies, entre d’altres, a mausoleus com el d’Eugeni d’Ors, les seves tombes i variats elements ornamentals, així com a la reixa de ferro perimetral que permet una integració perfecta amb el seu entorn; i la de millor activitat de portes obertes amb la visita teatralitzada nocturna, una visita guiada organitzada pel Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca on es pot conèixer la història del cementiri entre explicacions i intervencions de diversos personatges.

Els guanyadors són escollits per votació popular durant tot el mes d’octubre. Es pot votar a https://www.revistaadios.es/

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: