Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diputació i ADF’s fan un bon balanç de la campanya de prevenció d’incendis d’aquest estiu

Malgrat es preveia una campanya complicada, finalment no han estat tants els incendis forestals que s’han produït al Penedès. La tasca de prevenció, amb participació de les ADF ha estat molt positiva.

La campanya d’aquest 2023 es preveia complicada, sobre tot per les altes temperatures que s’esperaven per els mesos d’estiu, però també per l’estat dels boscos. Per aquest motiu, enguany des de la Diputació a l’hora de tornar a activar el Pla de Prevenció i Vigilància d’Incendis Forestals, es va apostar per incidir en la informació preventiva a la ciutadania.

Òscar Sánchez, cap de secció de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, apunta que en xifres globals s’han comptabilitzat 132 incendis a la demarcació de Barcelona, menys dels que es va registrar l’any passat. I sobre tot menys també dels que es preveien a principi d’estiu. Al Penedès han estat 16.

Aquest estiu s’ha posat en marxa entre altres al Penedès un nou model d’actuació preventiva i informativa a la ciutadania amb especial presència en urbanitzacions i zones periurbanes. El balanç que se’n fa des de la Diputació és força positiu, ja que com comenta Òscar Sánchez ha servit per detectar i actuar sobre problemàtiques com abocaments o ús inadequat de barbacoes.

Aquesta campanya ha comptat també amb una important implicació de les ADF. Com apunta el tresorer de la Federació d’ADF’s Penedès Garraf, Raimon Forns, de manera preventiva en els dies que hi havia activitat nivell 2 o 3 del Pla Alfa unitats de les ADF del Penedès estaven en alerta. La ràpida actuació ha permès controlar aquests petits focus abans que poguessin arribar a convertir-se en incendis.

Des de les Agrupacions de Defensa Forestal insisteixen en que la feina de prevenció es fa durant tot l’any, i que en el seu cas un cop acabat l’estiu és quan poden fer les tasques de neteja i manteniment de les zones forestals. Raimon Forns destaca també la col·laboració i bona coordinació que hi ha al Penedès-Garraf entre les ADF.

Tant des de la Diputació com des de les ADF consideren que els missatges de prevenció cada cop arriben més a la ciutadania. Però recorden també que cal no relaxar-se i que la lluita i prevenció contra els incendis forestals s’ha de fer durant tot l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: