Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur i la contractació es contenen a l’agost a l’Alt Penedès

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’actualització de l’informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf corresponent a l’agost.

L’Alt Penedès va acomiadar l’agost amb un total de 4.827 persones aturades, que suposa un lleu increment de dues dècimes en relació amb el juliol i que deixa la taxa d’atur en el 8,96%.
El millor indicador per sectors el trobem a l’agricultura, amb una caiguda del 7% i, per franges d’edat, l’atur va baixar entre els majors de 45 anys. Tot i encadenar dos mesos de creixement de la desocupació, les xifres d’agost se situen com el tercer millor registre absolut dels darrers 12 mesos.
Les contractacions van augmentar el mes passat prop d’un 4% fins a assolir un total de 3.116 noves formalitzacions, dels que una quarta part es van donar al sector de l’agricultura, coincidint amb la fase més intensa de la verema, un 29% a la indústria i el 43% als serveis. Després de la baixada de juliol, l’ocupació va tornar a revifar a la comarca amb el segon millor resultat mensual des de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: