Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La selecció espanyola, amb presència de 4 altpenedesencs, es proclama campiona d’Europa sots-17

L’equip ha comptat amb 3 jugadors del Noia, Oriol Bou, Max Moreno i Pau Andreu (capità i màxim golejador) i Quim Gabarró, que milita a les categories inferiors del Barça.

L’hoquei patins espanyol ha tornat a celebrar un nou èxit internacional amb clar accent altpenedesenc. El darrer èxit ha vingut de la mà de la selecció espanyola sots-17, que dissabte es proclamava campiona d’Europa en superar el combinat portuguès a la final pel títol de l’europeu que es disputava a la localitat Correggio, al nord d’Itàlia.

4 jugadors penedesencs formaven part d’aquest equip campió. Es tracta dels 3 jugadors del Noia, Oriol Bou, Max Moreno i Pau Andreu, i Quim Gabarró, que milita a les categories inferiors del Barça. Però l’aportació penedesenca no acaba aquí: l’staff també comptava amb el preparador físic del Noia, Marc Pi, i la presència de Guillem Cabestany, en aquest cas acompanyant al seleccionador sots-17, Javier Sama.

El camí fins el títol va ser pràcticament perfecte per la selecció espanyola, que a la fase de grups quedava segona, empatada amb Portugal, amb un increïble balanç de 14 gols a favor i només un en contra. A quarts, golejada per 10 a 0 contra Anglaterra, 6-2 contra Itàlia a les semis, i ja a la final, triomf per 4-7 contra Portugal.

Al llarg del campionat ha tornat a destacar el paper de Pau Andreu, màxim golejador amb 14 gols, i que va veure porteria en els 6 partits, incloent semifinal i final, on va apuntar-se dos hat-tricks.

El campionat també comptava amb un altre jugador del Noia, en el seu cas a la selecció anglesa. Es tracta de Taiga Rex Darbyshire, un dels homes més destacats del seu equip, finalitzant com el màxim golejador amb sis dianes en tot el campionat.

Sense cap mena de dubtes, aquest títol suposa tot un èxit per l’hoquei de casa nostra, amb forta presència dins de les seleccions nacionals i la Federació Espanyola; altres noms són els dels germans Raimon i Jordi Mascaró, o Edgar Mata, membres federatius, i amb papers importants i imprescindibles en els triomfs dels diferents combinats en les seves respectives categories.

En aquest 2023, Espanya s’ha proclamat campiona d’Europa en les categories sots.17, sots-23 i absoluta, aquesta darrera en el torneig celebrat a Sant Sadurní el passat mes de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: