Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Formació en dispensació responsable d’alcohol, per a les persones que estan a les barres

Formació en dispensació responsable d’alcohol, per a les persones que estan a les barres

És una iniciativa del servei de Salut de l’Ajuntament de Sant Sadurní amb l’objectiu de disminuir el risc de problemes greus relacionats pel consum d’alcohol durant les Fires i Festes.

Una setantena de persones encarregades de gestionar i servir a les barres de Fires i Festes 2023 a Sant Sadurní han dut a terme el curs de ‘Dispensació responsable d’alcohol’, un conjunt d’estratègies orientades a disminuir el risc de problemes greus relacionats amb el consum d’alcohol, en contextos de venda i consum, com per exemple intoxicacions o situacions de violència, una iniciativa del servei de Salut de l’Ajuntament de la capital del cava.

Durant el curs, de dues hores, es va realitzar una introducció pràctica de diferents conceptes relacionats amb les drogues, sobretot centrat en l’alcohol, ja que és una de les substàncies més consumides en els espais festius i que es distribueix des de les barres; es va detallar mesures concretes i proporcionar eines per detectar i actuar sobre situacions de risc abans que es converteixin en problemàtiques, les quals es van practicar i assajar imaginant escenaris possibles.

Les persones de les barres que han fet el curs portaran una plaqueta identificativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: