Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa de la Fil·loxera estrena la cançó del grup local Ànima ‘Junts contra la plaga’

La 42a edició de la Festa de la Fil·loxera va tenir lloc el divendres a Sant Sadurní d’Anoia, com sempre amb molta expectació i la plaça de l’església plena de gom a gom.

La Festa de la Fil·loxera recorda com a final del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de la fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi. El plat fort de les fires i festes de Sant Sadurní va comptar amb una sorpresa. Els cantants del grup local Ànima Joan Pascuet i Pina Pintado van estrenar-hi la cançó composta especialment per a l’ocasió ‘Junts contra la plaga’. Poc abans de l’estrena, passaven per l’estand d’entrevistes de Penedès TV, que retransmetia l’acte en directe.

La cançó va ser molt ben rebuda pel públic que omplia la plaça amb el color groc com a protagonista.

Tots seguit la festa es va desencadenar amb el ball dels pagesos i la irrupció de la Fil·loxera i les trenta fil·loxeretes. Després entraven a la plaça els ceps infectats, amb el foc vermell. La intervenció dels gegantons dels 7 savis de Grècia, que porten la solució a la plaga, dóna continuïtat a la festa, que acaba amb el triomf de Sant Sadurní sobre la fil·loxera i una gran ruixada de cava.

La retransmissió de la Festa de la Fil·loxera es pot reviure al canal de YouTube de Penedès TV.
Les fires i festes han continuat amb molta més activitat durant tot el cap de setmana. Un dels actes que destacava era la cercavila de gegants i balls populars que sortia dissabte des de la plaça de l’Ajuntament.
Carles Valls és el president a la colla gegantera de Sant Sadurní.

Per la seva part, Xavier Alsina és un dels coordinadors de la cercavila.

Tot i que el gruix dels actes de les fires i festes se celebra del 6 al 9 de setembre, hi ha hagut activitat cultural durant tot el cap de setmana i també aquest dilluns, coincidint amb la diada nacional de Catalunya.

Foto: Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: