Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pregó de Santi Carda ha obert els actes de les Fires i Festes de Sant Sadurní

Unes festes que s’allargaran fins l’11 de setmebre amb una àmplia oferta d’actes per a tots els públics, però entre els que destaca la Festa de la Fil.loxera.

El tret de sortida el va donar el pregó de Santi Carda, que abans de sortir al balcó va ser rebut per l’alcalde i el consistori. Un acte dins del saló de plens que comptava amb la presència de la seva família. Allà el pregoner ja anava acompanyat de la torxa olímpica de Barcelona 92. Carda ens explicava que una part del seu pregó seria per recordar aquell moment històric.
Santi Carda explicava que quan li van proposar fer el pregó va quedar sorprés, i que de seguida va dir que sí, al que per a ell era tot un honor.
Per la seva banda l’alcalde, Pere Vernet, destaca que Santi Carda és l’únic esportista sadurninent amb medalla olímpica i que calia aquest reconeixement.
En el pregó Carda va recordar que de petit va crèixer entre estics de hoquei i fogons i que de ben petit va iniciar la seva pràctica esportiva. Als 16 anys va formar part de la selecció espanyola juvenil, als 17 va debutar amb el primer equip del Noia, als 18 anys va ser campió d’Europa junior amb la selecció i un any més tard va assolir la fita històrica de guanyar una lliga amb el Noia. Als 20 anys va fitxar per un equip italià i un any després va ingressar a les files de l’Igualada on hi va passar 12 temporades fins que va penjar les botes als 33 anys. De tota l’etapa esportiva va destacar sobretot l’experiència olímpica i va mostrar dels del balcó la torxa i la medalla de plata. També va remarcar els valors i les amistats de l’esport. Valors que aplica en tots els aspectes de la seva vida.
Abans del pregó a la plaça de l’ajuntament es ballaven sardanes i desprès hi va haver l’actuació dels gegants i els balls populars de Sant sadurní.
Les activitats continuen amb un dels plats forts. Aquest dijous a la nit hi ha l’escampada de fil.loxeretes. I aquest divendres la Festa Infantil a les 12 del migdia. I a la nit la Festa de la Fil·loxera , que s’inicia a tres quarts de deu de la nit al C/ Raval amb la Baixada, una cercavila de foc, música i ball fins a la plaça de l’Església. L’arribada a la plaça l’oferirà en directe Penedès TV amb una transmissió per a tota Catalunya mitjançant la Xarxa de Televisions Locals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: