Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 22 de setembre tindrà lloc la sisena edició de la Cursa de Transports de Vilafranca

L’associació per la Promoció del Transport Públic organitza l’acte el divendres 22 de setembre a partir de tres quarts de sis de la tarda.

S’organitza juntament amb l’ATM de Barcelona i l’Ajuntament de Vilafranca. Es fa en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat.
Amb la cursa de transports es vol mostrar a la ciutadania que sovint, el cotxe no és tan competitiu com la mobilitat sostenible. El temps invertit en la cerca d’aparcament o les aturades per embussos fan que el cotxe no sigui sempre el més ràpid. A més a més, també es pot comparar l’emissió que suposa l’ús de cada transport, i comprovar quants cops més contamina el vehicle privat vers la mobilitat sostenible. Finalment, el cost econòmic, amb el preu de la benzina tant alt, fa que sigui millor utilitzar el transport públic o la bicicleta. La cursa de transports, en la seva voluntat per analitzar diferents modes de transport, parteix dels diversos instituts de Vilafranca i amb arribada a la rbla. Nostra Senyora. S’han seleccionat els instituts d’educació secundària ubicats a més de 500 metres de la rambla. Aquest any, s’ha triat fer-ho al Dia Sense Cotxes. Els punts de sortida són els institus Alt Penedès, Milà i Fontanals, Nou de Vilafranca, Vilafranca 2 i Escola Montegut. El tret de sortida el dona l’organització mitjançant telèfon mòbil. L’objectiu és arribar en el menor temps possible amb el mitjà de transport que cadascú prefereixi. Al punt d’arribada caldrà passar per la taula de l’organització per tal de registrar l’hora d’arribada i el mitjà de transport usat. Com a cortesia per la participació, es farà entrega d’una bossa de la PTP amb una T-casual i una funda per a la mateixa. Quan arribin tots els participants s’oferirà un refrigeri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: