Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer tram del carril bici que unirà Vilafranca amb els Monjos ja és operatiu

El carril bici i de vianants transcorre en el tram que va des de la rotonda de les Palmeres, a l’avinguda de Tarragona, i fins a l’Hotel Air.

Ja està operatiu i la senyalització de tot el trajecte ha quedat completada. Són uns 2 quilòmetres de carrils segregats pel lateral de l’antiga N-340. El carril bici és bidireccional, disposa d’enllumenat amb tecnologia LED i d’àrees d’esbarjo en el seu recorregut. Unes obres que han tingut un pressupost 1 milió 100 mil euros, cofinançats al 85% per la Diputació de Barcelona dins el pla de millora de polígons industrials.

L’actuació s’emmarca en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Vilafranca, com explicava aquest dimecres al matí el regidor d’Urbanisme Francisco Romero.

El carril bici i de vianants ha de tenir continuïtat en el futur amb un segon tram va de l’Hotel Air i fins a la depuradora, a tocar de Santa Margarida i els Monjos. Unes obres que està previst que comencin aquest mateix mes de novembre. Amb l’itinerari complet, s’espera que un 10% dels desplaçaments que actualment es fan en vehicle de motor passin a fer-se en bicicleta o patinet.

A banda del carril bici i de vianants com a tal, les obres han implicat i implicaran altres millores a la zona, com explica el regidor de Mobilitat Aureli Ruiz.

El recorregut del carril comunica amb cinc polígons industrials: Avinguda de Tarragona, Clot de Moja, Estació de Mercaderies, Domenys I i Domenys II, on hi ha unes 200 empreses i hi treballen unes 2.000 persones.
Un dels usuaris del nou carril bici és el Víctor Saucedo, mecànic de Ford Nicolàs. Des de fa un mes ha decidit anar a la feina en bicicleta des d’on viu, a Sant Sadurní d’Anoia.

Des de l’associació per a la Promoció del Transport Públic valoren molt positivament la posada en marxa del carril bici. El seu delegat a l’Alt Penedès, Albert Parés, apunta, però, que cal seguir avançant en l’extensió de la xarxa de carrils bici també al nucli urbà.

Aquesta setmana han de començar les obres al carrer Comerç, que també comptarà amb un carril bici segregat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: