Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació PTP lamenta que la supressió dels peatges no serveixi per millorar la mobilitat

L’Associació Promoció del Transport Públic lamenta que la supressió dels peatges no serveixi per millorar la mobilitat a Catalunya.

Han passat quinze dies des de l’eliminació del pagament als trams catalans de les autopistes AP2, AP7, C32 i C33. El delegat de l’Alt Penedès de l’Associació Promoció del Transport Públic Albert Parès fa una doble lectura de la supressió dels peatges.

D’una banda, celebra la fi d’un «model lucratiu que ha comportat el sobrepagament d’aquestes infraestructures per al benefici privat». Però, de l’altra, reclama que l’administració aprofiti l’ocasió per establir un «sistema de finançament de la mobilitat més just, socialment i ambientalment».

Des de l’Associació creuen que l’enfocament d’aquesta nova etapa s’està fent de «manera errònia», en traslladar a la ciutadania «que ja no caldrà pagar els peatges, sense explicar clarament que serà el conjunt de la societat qui assumirà el cost de manteniment de les infraestructures alliberades». Un fet que suposa treure recursos destinats a les alternatives de mobilitat sostenible com el transport públic.

Des de l’Associació apunten que sembla que s’estigui fent «una mena de crida a l’ús del transport privat», induint així a una reducció de la demanda d’un transport públic que precisament necessita incrementar el seu servei i qualitat.

Des de la PTP consideren la xarxa de mobilitat de Catalunya com un «sistema interrelacionat». Per això creuen que cal focalitzar els recursos públics en aquells modes més sostenibles i recorden que el transport públic és sempre el mode més accessible per a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: