Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Covides a Sant Sadurní tanca l’entrada de raïm molt abans del que és habitual

Els responsables de la cooperativa titllen la verema com la pitjor de la història.

Aquest divendres és l’últim dia d’entrada de raïm al celler de Covides de Sant Sadurní. D’aquesta manera tanquen la verema a 15 de setembre, la més primerenca de la seva història. L’any passat, que també va ser calorós i sec, van tancar portes el 23 de setembre i en una verema habitual acostumen a tancar la darrera setmana de setembre. El vicepresident de la cooperativa, Rafael Ramon, explica que des del punt de vista de la quantitat i també del negoci, per als pagesos ha estat la pitjor verema que recorden.

Ha estat una verema dura, també i sobretot per els pagesos que cullen manualment. Sobretot la setmana del 21 d’agost amb unes temperatures inhumanes per al treball a la vinya.

Amb una verema que ha estat del 50% d’un any normal, en quan a quilos de raïm, alguns viticultors tindran problemes per a la seva supervivència. Una part tenia les vinyes assegurades i, tot i no recuperar el 100%, podran aguantar el cop, però hi ha també una bona part de pagesos que no havien assegurat per la sequera.

Des del punt de vista de la qualitat del raïm, aquí sí que hi ha bones notícies, perquè la sanitat ha estat excel·lent i el gra de raïm tenia una bona concentració.

Ara caldrà esperar al resultat de la fermentació dels mostos. La primera setmana de desembre Covides té la tradicional cita amb els socis per presentar els seus vins novells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: