Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Fèlix va haver d’entrar a correcuita dins la basílica a causa de la intensa pluja

Res feia pensar que la processó del dia 30 d’agost acabaria d’aquesta manera.

Amb el Drac i els Diables, el seguici va començar a entrar a plaça amb normalitat i així es podia veure a través del directe que oferia Penedès TV, amb una transmissió especial que per primera vegada oferia unes espectaculars imatges aèries de l’entrada amb la plaça plena de gom a gom. El ritme feia pensar que, com acostuma a passar sovint, el Sant acabaria entrant a l’església el dia de Sant Ramon. Però de cop i volta, a un quart de dotze de la nit, va començar a caure una intensa cortina d’aigua. Semblava fet expressament. Els Gegants es van protegir amb el seu “xubasquero”, mentre que el Drac, que recordem és l’únic dia a l’any que surt al carrer, va ser protegit amb les capes dels Diables i aixoplugat dins l’església. Sota el xàfec cap dels presents, ni públic, ni balls, van donar per perduda l’Entrada. Això sí, es va accelerar d’allò més l’arribada dels balls i el Sant va fer una cursa ràpida fins arribar a les escales i girar-se mirant a plaça. Es van tancar els llums de la plaça.

Llavors els que van poder van ballar i fer sonar les gralles i es va llançar el castell de focs a les onze i vint-i-cinc minuts. Les circumstàncies van oferir una imatge insòlita, la de Sant Fèlix entrant a la basílica sota la mirada del Drac, que era a dins.

Després d’asserenar els ànims mossèn Xavier Aymerich va iniciar la novena amb normalitat, mentre a fora la pluja ja no queia. Aymerich, com sempre va adreçar paraules d’agraïment als administradors per la feina feta i va dedicar també unes paraules als Castellers de Vilafranca per la gran diada.

Al fons de l’església algú es va encarregar de llençar les estampetes editades per els administradors amb la imatge oficial del Sant del 2023.

Després de la darrera novena d’enguany va ser el torn del cant dels Goigs i per acabar les llibertats d’orgue les interpretava Jonathan Carbó que de manera magistral va fer un toc de castells que va rebre aplaudiments a la carregada i a la descarregada.

I un cop acabat l’acte, mossèn Xavier Aymerich junt amb els administradors i acompanyants van baixar a la cripta per tancar la urna amb les relíquies de Sant Fèlix, que només s’exposen un dia a l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: