El Sant va entrar a tres quarts de dotze de la nit a Santa Maria
Tot i que el recorregut és cada any el mateix l’Entrada de Sant Fèlix és sempre una incògnita.
De fet, però, els darrers anys ha seguit un ritme similar, a mig camí del que haurua de ser. Perquè representa que els darrers goigs a lloança de Sant Fèlix s’haurien de cantar encara el dia del Sant, i sempre s’acaben fent ja entrada la diada de Sant Ramon, passades les dotze de la mitjanit. Aquest 2024 la processó es va fer a un ritme similar al dels darrers anys. El Drac entrava a plaça a les onze i quatre minuts de la nit, darrera d’ell la resta del seguici festiu arribava a una plaça que ja era plena de gom a gom. Però, encara que sembli impossible al final acaben entrant i cabent tots els elements del seguici i els balls de la Festa Major, a més de les colles de Falcons i de castells, Moixiganga, prohoms, autoritats i finalment el Sant que a tres quarts de dotze pujava les escales de Santa Maria i es girava cap el públic.
A partir d’aquí les llums s’apagaven, els balls ballaven a l’únison, les colles alçaven pilars i tot acompanyat d’un espectacular castell de focs d’artifici. Una entrada de sant Fèlix de la que s’en té referències des de l’any 1842.
Acabat l’esclat de foc es procedia a entrar el Sant a la basílica, per part dels administradors de la festa d’ara fa 10 anys. En aquest cas els administradors del 2014, Pere Cervera, Ricard Bosch, Txell Tort, Laura Domingo i Raimon Mascaró.
Just abans d’iniciar la darrera novena de l’any, mossèn Xavier Aymerich saludava als administradors, autoritats i també al bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, que aquest any va ser l’encarregat de presidir l’Ofici de Sant Fèlix es va voler quedar a Vilafranca fins a la Novena i els Goigs.
Abans d’inicar l’acte liturgic, mossèn Xavier Aymerich, va fer balanç de la jornada i va desitjar la recuperació de l’acotxadora de la Colla Vella.
En el transcurs de la Novena es va llegir el poema d’Antoni Massanell ‘Sant Fèlix i Vilafranca’.
Per acabar es van escoltar per darrera vegada els goigs.
I finalment també les llibertats d’orgue amb el Toc de Castells per part de l’organista Jonathan Carbó.
Uns goigs i unes llibertats d’orgue que ja van escoltar-se entrat el dia de Sant Ramon.
Foto: Festa Major de Vilafranca