Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pol Retamal carrega contra la RFEA i els criteris que l’han deixat fora del Mundial

Un cop confirmada la seva absència al Mundial d’Atletisme, el martinenc critica la seva “exclusió injusta i reiterada” per part de la Federació Espanyola.

Per segon estiu consecutiu, el martinenc, campió d’Espanya de 200m llisos ha quedat fora del Mundial d’atletisme absolut. L’any passat, tot i ser campió d’Espanya i complir els criteris de la Federació Internacional per participar en la seva prova estrella, la RFEA va reduir el nombre d’atletes seleccionats que viatjaven al Mundial d’Eugene, en detriment del penedesenc. Enguany, novament campió estatal i complint els criteris internacionals, la Federació Espanyola establia una mínima pròpia de 20.30 per poder ser seleccionat, registre que el penedesenc no va assolir i que l’ha deixat sense Mundial.

En un comunicat fet públic a les seves xarxes socials, Pol Retamal ha carregat contra aquests criteris propis establerts per la Federació Espanyola, afirmant que són «un obstacle injust i desproporcionat», que posa en risc el futur de molts atletes.

(Instagram Pol Retamal – @polreta8)

A la mateixa carta, l’atleta ha titllat la seva exclusió del Mundial d’”injusta i reiterada”. Molts atletes nacionals s’han fet ressò i han compartit el comunicat, mostrant tot el seu suport a l’actual campió nacional de 200.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: