Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’esbart Rocasagna de Gelida i Quim Bigas estrenen ‘Era’ al Festival Ésdansa

L’esbart Rocasagna de Gelida i Quim Bigas estrenen ‘Era’ al Festival Ésdansa

‘Era’ és un treball sobre la mateixa terra de l’Esbart Rocasagna, el Penedès, enfocat en la seva diversitat, en la seva societat, en la vinya i en el seu conreu.

Aquesta setmana s’està celebrant a la localitat de Les Preses, a La Garrotxa, la 41a edició de l’Ésdansa, el festival degà de la dansa d’arrel, caracteritzat per la seva visió de futur i la seva aposta per la participació i l’intercanvi cultural.

El dissabte l’Esbart Rocasagna de Gelida i Quim Bigas estrenaran l’espectacle ‘Era’. Serà a la Plaça Major de Les Preses en doble passi, a les 17:30 i a les 19h.

‘Era’ és el vigent guanyador de la 4a convocatòria del Premi Delfí Colomé, un guardó atorgat anualment que té l’objectiu de promoure la creació i incentivar la producció de noves propostes de dansa d’arrel tradicional.

‘Era’ és un treball sobre la mateixa terra de l’Esbart Rocasagna, el Penedès, enfocat en la seva diversitat, en la seva societat, en la vinya i en el seu conreu. Però també, i sobretot, en com estan d’units tots aquests factors a una cultura popular molt comuna, unes danses i uns elements festius que la caracteritzen. A més, s’ha enfocat tot el treball amb una forta revisió del gènere dins l’àmbit de la cultura popular i tradicional; transformant aquelles danses i aquelles maneres de fer dels segles disset, divuit i dinou per fer-les més actuals, més atractives i, sobretot, més igualitàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: