Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’artista Sílvia Isach premiada a la Ciutat de les Media Arts de la UNESCO

L’artista Sílvia Isach premiada a la Ciutat de les Media Arts de la UNESCO

Des del 16 d’agost i fins el 17 de setembre s’està celebrant a la ciutat alemanya Karlsruhe el festival de la llum SCHLOSSLICHTSPIELE .

El festival converteix el centre de la ciutat en un espai d’exposició d’art multimèdia per a tots els públics. Durant quatre setmanes la façana del castell barroc de 170 metres d’ample es transforma en un espai obert per a l’art del video mapping amb les diferents obres projectades que conformen la programació diària. Una d’aquestes és la de la penedesenca Sílvia Isach, Sínoca de nom artístic. De les 76 propostes de mapping rebudes d’arreu del món el jurat del certamen d’enguany en va escollir 4 per a ser produïdes de les quals una és el mapping d’Isach, que també ha estat premiat als premis BBBank Awards del mateix festival. El mapping en qüestió es titula Humanity i reflexiona sobre la persona contemporània, una societat digitalitzada i interconnectada que promet infinitat de possibilitats però que, no obstant, la sobrecàrrega d’informació, l’acceleració en constant creixement i la virtualitat fomenten l’alienació, la indiferència i la manca d’identitat. L’obra estableix un equilibri sostenible entre les noves tecnologies i les persones, posant en valor l’humanisme.
També a Alemanya, el proper setembre l’artista portarà a Chemnitz, ciutat que aspira a ser la Capital Europea de la Cultura 2025, la seva obra de mapping Denkendes Auge durant el festival Light Our Vision. Aquesta es projectarà a les tres cares de la simbòlica Roter Turm, l’edifici en peu més antic de la ciutat.
A l’octubre tindrà lloc el Bright Festival a Leipzig en el que enguany conviden als que consideren 10 millors estudis creatius o artistes digitals espanyols, entre les que s’hi troba la Sílvia Isach. L’artista realitzarà un video mapping immersiu 360º a l’interior de la Kunstkraftwerk de Leipzig, el primer centre d’art digital d’Alemanya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: