Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní està en alerta per l’augment de consum d’aigua

Sant Sadurní està en alerta per l’augment de consum d’aigua

S’ha assolit una xifra mitjana de 260 litres per habitant i dia, 30 litres per sobre del límit màxim que estableix el pla d’expecionalitat per sequera.

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia fa una crida urgent a la conscienciació i moderació de la població en el consum d’aigua, després que en aquest inici de juliol s’hagi assolit una xifra mitjana de 260 litres per habitant i dia, 30 litres – un 13% – per sobre del límit màxim que estableix el pla d’expecionalitat per sequera que va decretar la Generalitat de Catalunya a principis de març. La reducció a 230 litres com a màxim de consum per habitant i dia és una de les mesures aprovades a més de 220 municipis, entre els quals Sant Sadurní, per garantir l’abastament d’aigua. En cas que no es corregeixi l’incompliment, aquesta situació podria derivar en sancions per part de l’Agència Catalana de l’Aigua i la imposició de restriccions. Per aquests motius s’insisteix a la ciutadania a que prengui les mesures necessàries per reduir el consum i fer una gestió més eficient de l’aigua. Si bé durant la primavera Sant Sadurní s’ha mantingut dins dels límits establerts, al juny ja es va evidenciar un augment considerable del consum, assolint un increment del 19% en relació al maig. Es recorda que està prohibit omplir les piscines, i només es permet reomplir l’estrictament imprescindible per a mantenir la qualitat de l’aigua, així com les limitacions en el reg i prohibició de l’ús d’aigua potable a fonts ornamentals o per a la neteja de carrers i mobiliari urbà. Des de l’Ajuntament de Sant Sadurní s’han impulsat en els darrers mesos diverses accions correctores, en col·laboració amb l’empresa que gestiona la xarxa municipal, per tal de reforçar l’eficiència en la gestió de l’aigua a l’espai públic i als equipaments municipals, i no es descarta en les properes setmanes prendre alguna mesura més restrictiva a algunes de les seves instal.lacions, com a la Zona Esportiva, tot i el complex escenari d’aquests dies, amb episodis de calor intensa i altes temperatures. Així mateix, s’adverteix també que la campanya de verema suposa habitualment un increment considerable del consum d’aigua i per aquest motiu es demana també la màxima col·laboració dels cellers i empreses del sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: