Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La vilafranquina Gemma Garcia Parellada guanya una de les prestigioses beques Fulbright

La vilafranquina Gemma Garcia Parellada guanya una de les prestigioses beques Fulbright

Serà becària a la University of Maryland, Baltimore County i cursarà un Màster en Comunicació Intercultural

La Comissió espanyola-estatunidenca del programa Fulbright ha atorgat una de les beques d’ampliació d’estudis de postgrau a la vilafranquina Gemma Garcia Parellada, que serà becària a la University of Maryland, Baltimore County i cursarà un Màster en Comunicació Intercultural.

Aquest programa, que rep finançament del govern dels EEUU i d’altres ens públics i privats, és una de les iniciatives més prestigioses i reconegudes internacionalment, atesa la competitivitat en el procés de selecció i el prestigi de les universitats on els becaris estudien. Aquestes beques busquen promoure l’intercanvi educatiu i cultural per trobar solucions a reptes socials contemporanis i els beneficiaris han de retornar al país d’origen una vegada finalitzats els estudis per tal d’aplicar el coneixement adquirit durant la seva estada.

Per poder optar a la beca, la jove va haver de passar per un rigorós procés de selecció que incloïa l’elaboració d’un projecte d’estudis i una entrevista presencial a Madrid. El seu projecte vol contribuir a la difusió d’autors i artistes del Carib al camp cultural i literari nacional i internacional. La beca li cobrirà el preu de la matrícula a la University of Maryland, Baltimore County i, a més, rebrà una quantia mensual en concepte de manutenció. Al llarg d’aquest any, ha hagut de fer tots els tràmits administratius per poder sol·licitar-hi l’admissió i tot just ha tornat d’unes jornades d’orientació pre-sortida a Madrid amb altres becaris. Finalment, aquest agost viatjarà al país per iniciar els seus estudis, en els quals adquirirà coneixement en el camp dels estudis culturals.

Nascuda l’any 1997 a Vilafranca del Penedès, la Gemma Garcia Parellada és exalumna del Col·legi Vedruna – Sant Elies i de l’IES Alt Penedès, on va cursar el batxillerat humanístic. Va ser una de les dues vilafranquines que va obtenir el Premi Extraordinari de Batxillerat de Catalunya i va rebre el primer premi a la millor estudiant de la vila del curs 2014-2015 per part del Rotary Club Vilafranca. Va cursar el grau d’Estudis Anglesos a la Universitat de Barcelona, on va obtenir el Premi Extraordinari de Grau i es va especialitzar en estudis del Carib i de la diàspora. Va iniciar la seva carrera professional al món de l’edició, sector en el qual ha treballat durant quatre anys. D’altra banda, ha
participat en el teixit associatiu de la vila com a membre de l’Agrupament Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: