Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plantilla d’Hitecsa a Vilafranca i Vilanova fa aturades parcials aquesta setmana

Els treballadors fan aturades parcials aquesta setmana per demanar que la direcció els pagui les hores extres i no s’escudi en l’acord de flexibilitat ja extingit i que es va signar el 2012.

Aquesta setmana els treballadors de les dues plantes que aquesta empresa d’aparells de climatització té al Penedès, una a Vilafranca i l’altra a Vilanova, estant fent aturades per tal de reclamar a la direcció que atengui les seves reclamacions en relació a no fer un mal ús de l’acord de flexibilitat que es va signar el 2012.

En aquell moment Hitecsa estava en concurs de creditors i per poder tirar endavant l’activitat els treballadors van signar aquest acord amb el qual en èpoques de poca activitat els treballadors es poden quedar a casa i recuperar aquestes hores en jornades de màxima activitat. A l’octubre, 10 anys després, l’acord va caducar i des d’aleshores estan negociant un nou acord, que segons els treballadors, no és possible perquè l’empresa s’ha tancat en banda.

Segons explica Manuel Quintana, president del comitè d’empresa, s’han fet dues reunions de mediació que s’han tancat sense acord. Hitecsa té actualment uns 180 treballadors, un centenar al taller i magatzem de Vilafranca i una vuitantena a la fàbrica de Vilanova. Els treballadors convoquen aquesta setmana un seguit d’accions per reclamar que la direcció d’Hitecsa atengui les seves peticions. Les aturades són de dues hores per torn, a Vilafranca només tenen torn de matí

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: