Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La FCAC alerta que el càlcul de 17 cts/kg per a elaboració de vi base Cava serà insuficient

La FCAC alerta que el càlcul de 17 cts/kg per a elaboració de vi base Cava serà insuficient

La Federació de Cooperatives Agràries considera que els costos d’elaboració de vi base cava s’encareixen per la sequera que farà caure la producció de raïm, i que els 17 cèntims són insuficients.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la previsió d’uns costos de 17 cèntims per quilo per a l’elaboració de vi base Cava serà insuficient a causa de la sequera, que provocarà una caiguda de la producció que, en relació amb l’any passat, podria situar-se en el 40% de la collita.

Aquesta previsió sorgeix de l’estudi de costos de producció de raïm i d’elaboració de vi base Cava que, per segon any consecutiu, ha elaborat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural i en el qual participa la FCAC aportant dades del sector. L’estudi, que s’ha presentat a la Taula del Cava, s’elabora sobre les tres varietats més utilitzades per a l’elaboració de Cava i amb dades del Penedès, la Conca de Barberà i Tarragona.

La FCAC argumenta que la dada de 17 cèntims per quilo per cobrir els costos d’elaboració de vi base Cava aquesta campanya serà insuficient perquè cal fer front a la davallada de producció a causa de la sequera, que es preveu superior al 40% i que repercutirà en un ajustament de costos per part dels cellers cooperatius elaboradors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: