Dilluns, 29 d'abril de 2024

Espanya aixeca el seu 19è títol europeu a l’Ateneu

La selecció, amb els penedesencs Guillem Cabestany, Pau Bargalló i Sergi Aragonès, es va imposar a Portugal a la final per 4-2. Espanya revalida el títol aconseguit l’any 2021.

Espanya ha aconseguit el 19è Campioant d’Europa de la seva història després de guanyar per 4-2 davant Portugal a la gran final disputada a l’Ateneu de Sant Sadurní, ple de gom a gom.

El partit va començar amb una gran intensitat per part dels dos conjunts, amb ocasions a les dues porteries. El marcador es va posar de cara pel combinat nacional al minut 13′ després d’un rebuig dins de l’àrea aprofitat per Marc Grau. Després del gol local, els visitants van posar una marxa més, però Carles Grau amb realitzat aturades de mèrit va evitat el primer gol portuguès i marxar al descans amb l’1-0 a favor.

La segona meitat va arrencar igual que la primera, amb molta intensitat a als dos costats de la pista i això es va traduir en una targeta blava a Rafa als 3 minuts de la segona meitat, que Pau Bargalló no podia aprofitar en el llançament de falta directa. Aprofitant la superioritat numèrica, Xavi Barroso enviava un potent xut al travesser portuguès i, a la següent jugada, el jugador del Maresme, Martí Casas, també es topava amb el pal de la porteria defensada per Pedro Henriques amb un xut de cullera. El que sí que ha pogut anotar el segon del seu compte particular i del partit, va ser Marc Grau, aprofitant una gran assistència dins de l’àrea de Pau Bargalló per posar el 2-0 al lluminós al minut 29′.

Un minut més tard, Marc Julià feia el 3-0 aprofitant una directa però acte seguit Portugal retallava distàncies al marcador amb un potent xut de Gonçalo Alves. Al minut 43′, Gonçalo Alves marcava el seu segon gol de la nit per posar el 3-2 al marcador. Tot i això, els de Guillem Cabestany obrien escletxa de nou al minut 45 mitjançant Marc Julià, transformava la seva segona falta directa de la nit per posar terra pel mig al marcador. El títol es va quedar a casa; a l’Ateneu de Sant Sadurní.