Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds s’alien amb Comediants per la gala del 75è aniversari al Liceu

Es farà el proper dissabte 30 de setembre a dos quarts de 8 del vespre al Gran Teatre del Liceu, a Barcelona.

Els Comediants seran els encarregats de produir i dirigir la gala del 75è aniversari dels Castellers de Vilafranca, que es farà el proper dissabte 30 de setembre a dos quarts de 8 del vespre al Gran Teatre del Liceu, a Barcelona. El director fundador de la companyia, Joan Font, serà l’encarregat de dirigir l’acte, amb producció de Toni Albadalejo, d’Anexa Teatre; i guió de Piti Español.

Segons el director fundador dels Comediants, Joan Font, la gala serà un homenatge a la colla i un viatge a través dels castells. Serà la primera vegada que dirigirà un espectacle amb castells al Liceu. Font ha avançat que “la Rambla es transformarà en un carrer amb festa i el Liceu en una plaça”.

Els castellers i castelleres de la colla seran els protagonistes de la gala, que conduirà la comunicadora Elisabeth Carnicé i l’actor David Bagés. L’acte serà un viatge a través de la història de la colla i de la història dels castells, des de les primeres referències del ball de valencians a Vilafranca, fins les fites més recents de la colla. També comptarà amb la participació de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, l’OMAC, i del Quartet Mèlt, que seran els encarregats de posar la música en directe a l’acte. El director de l’OMAC, Dani López, està acabant d’escriure i arranjar totes les peces que s’interpretaran durant l’acte, que tindrà molt a veure amb el toc de castells i tot el que envolta la tradició.

El cap de colla, Sisco Benet, ha avançat que la intenció és també poder alçar un castell de 9 durant l’acte. Considera “un luxe i un honor poder fer castells en un espai tan emblemàtic i simbòlic com el Liceu”. També creu que el treball colze a colze amb els Comediants serà un gran aprenentatge per la colla.

El president de la colla, Carles Mata, ha explicat que ben aviat es posaran a la venda unes 2.200 entrades. Un miler es vendran directament a Cal Figarot, per l’afició vilafranquina i penedesenca, mentre que la resta es vendran a través d’internet. Costaran 25 i 35 euros, segons la visibilitat de l’escenari. A més, gràcies a la col·laboració d’Autocars Penedès, la colla posarà a disposició una vintena d’autocars pel públic de Vilafranca i del Penedès per poder anar fins a Barcelona. El viatge costarà 5 euros per persona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: