Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vilaestiueja omple d’activitat les tardes de Vilafranca

La Intel·ligencia Artificial amb Capek Maker o el gravat i l’estampat amb Zig Zag són algunes de les temàtiques dels tallers del Vilaestiueja.

Durant tot el mes de juliol s’està celebrant el Vilaestiueja amb diverses activitats a diferents indrets de la vila. Un d’ells era l’escola Dolors Piera que acollia un taller tecnològic d’Intel·ligència Artificial a càrrec de Capek Maker. Els infants participants van poder descobrir 3 eines diferents relacionades amb la Intel·ligencia Artificial. Abans de començar l’activitat, l’encarregat d’impartir el taller, Jordi Blancafort, explicava en què consistia.

Un altre dels tallers que s’està duent a terme aquests dies i que té força èxit és el que imparteix Zig Zag al Claustre dels Trinitaris sobre el gravat per aprendre a estampar a partir de planxes fetes pels infants. La Maria Ruiz és mestra de plàstica al Zig Zag i explica com han plantejat l’activitat.

El taller es divideix en dos grups: un per a infants de 3 a 7 anys i l’altre per a nens i nenes amb edats compreses entre els 8 i els 12. Els més petits treballen l’estampació a través d’un col·lage dibuixat per ells mateixos i els més grans fan servir gúbies i treballen el positiu i negatiu de la imatge. Ruiz explica que és una experiència molt positiva ja que es tracten tècniques que els infants no aprenen ni a casa ni a l’escola i, habitualment, repeteixen la seva participació al taller a l’any següent.

A cada taller han participat 20 nens i nenes, tot omplint l’aforament previst. Les activitats del Vilaestiueja duraran fins el proper 27 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: