Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vijazz recupera visitants internacionals atrets per el cartell musical i l’oferta de vins

Des de divendres i fins diumenge formacions de jazz de primer nivell mariden els seus concerts amb vins, caves i escumosos Penedès al centre de Vilafranca.

L’edició d’aquest 2023 del Vijazz ja és a punt, i de fet aquesta mateixa nit ja es fan els primers concerts a l’escenari principal de la Plaça de Jaume I, amb l’actuació de la Big Band de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca.

A partir d’aquí tot un seguit d’actuacions musicals amb el jazz com a eix vertebrador i que cada any busquen acostar a la capital de l’Alt Penedès els màxim exponents mundials d’aquest estil musical, i maridar-los amb vins, caves i escumosos de cellers del Penedès.

Com recorda el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, enguany seran una vintena de cellers els que oferiran els seus productes.

El complement als vins és evidentment la música jazz. Carles Ocaña és el director musical del Vijazz, i explica que aquest 2023 s’ha apostat per continuar portant figures de primer nivell com el baixista Marcus Miler que tanca diumenge el programa; però també mirant d’acostar propostes del jazz més actual i per a públic més jove.

Ocaña destaca també que un any més el cicle ‘Elles i el jazz’ al Claustre de Sant Francesc torna a portar artistes de primer nivell, en aquesta ocasió Mar Serra, Alba Careta i Alba Pujals.

En aquesta edició del 2023, es disposarà de dos nous espais per acollir concerts, i amb propostes també innovadores. D’una banda al Centre de Dia Jaume Nicolàs on en col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya es presentaran nous talents, i de l’altra al Claustre dels Trinitaris on s’ha apostat per la música electrònica.

La majoria del públic que s’acosta al Vijazz és del Penedès o Catalunya, tot i que la previsió és que enguany es recuperi el públic estranger. Max Margalef apunta que el Vijazz s’ha mostrat com una bona eina per tal de donar a conèixer el Penedès.

També el director musical, Carles Ocaña, destaca el fet que el Vijazz està consolidat en el panorama internacional com un festival diferenciat.

Des de l’Acadèmia Tastavins refermen que el model s’ha mostrat exitós, i que la suma de bons vins i jazz de qualitat resulta atractiva per el públic. Max Margalef

A partir d’avui seran tres dies, divendres, dissabte i diumenge en que des de la tarda i fins la matinada es podrà gaudir al centre de Vilafranca de tastos, maridatges i oferta de vins, caves i escumosos del Penedès, i amb l’oferta musical amb el jazz com a vertebrador repartits per diferents espais de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: