Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Càritas ha hagut de repensar el servei del centre Abraham davant la situació de confinament

El Centre acull aquests dies de manera indefinida 7 homes que s’hi troben confinats i als quals es mira d’oferir activitats per omplir les hores del dia.

Des del passat 13 de març, els usuaris del centre d’acollida de Càritas a Vilafranca, situat a tocar del cementiri, han hagut també de confinar-se al seu interior. Una situació que ha obligat als responsables del centre Abraham a repensar el servei que ofereixen i adaptar-lo a les necessitats dels usuaris i la nova situació.
Com explica Miquel Aiguadé, des de Càritas Vilafranca, els primers dies tenien 9 usuaris, però 2 van marxar al cap de pocs dies i ara tenen 7 homes acollits. Normalment el temps màxim d’estada és de 6 dies, però davant l’actual situació es va decidir fer-la indefinida. Sumat al fet que normalment aquestes persones passen la major part del dia als carrers de Vilafranca, cosa que ara no poden fer, els ha portat a haver de repensar les activitats i atencions que els donen. Aiguadé comenta que busquen activitats cada dia per omplir el màxim d’hores amb activitats que puguin ser-los interessants.
Al mateix temps miren també de fer alguna activitat esportiva, com ara jugar a ping-pong o a bàsquet en una cistella improvisada.
Des de Càritas miren també de continuar donant-los l’atenció que necessiten, tot i que com explica Aiguadé no és la tasca habitual que fan en èpoques normals.
A més, l’actual situació provocada per el Covid-19 els fa prendre tot un seguit de mesures per vetllar per l’estat de salut tant dels usuaris del centre com del personals que els atén.
Miquel Aiguadé recorda també que tot i l’actual situació de confinament i estat d’alarma, des de Càritas procuren continuar mantenint alguns serveis dels que presten habitualment de suport a les persones. Un exemple és el reforç educatiu, que s’ha reprès després d’uns dies aprofitant les tecnologies, i mirant de donar suport i acompanyament a les persones i col·lectius que ho necessiten. Aiguadé ha volgut també agrair la tasca de tots els voluntaris que fan possible que la seva feina durant tot l’any i especialment en aquests moments complicats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: