Tot a punt per un nou Cap d’Any amb les habituals tradicions com a protagonistes
Molta gent ja es prepara per donar la benvinguda el 2025, i ho fan, amb els grans esdeveniments, els càterings, la roba interior de color vermell, i el raïm com a protagonistes.
Deixem enrere l’any i com és habitual, molta gent ho fa preparant l’arribada del nou any d’una manera ben especial. En aquest sentit, alguns comerços i serveis incrementen l’activitat de manera molt significativa.
És el cas de la Masia Torre del Gall a Sant Cugat Sesgarrigues. Enguany, després de fer-ho per primera vegada el Cap d’Any passat, han organitzat un esdeveniment de Cap d’Any molt especial. Una festa feta a mida per a grups grans on no només és important l’àpat, sinó també l’ambientació tal com explica Anna Soler, directora d’esdeveniments.
D’altra banda, a la Masia Torre del Gall, de Cal Soler, també ofereixen un servei molt sol·licitat per a aquest moment de l’any, el servei de càtering i menjar per emportar. Una tasca on l’agilitat i la comoditat dels clients és la prioritat. Anna Soler.
En canvi, pel sopar de Cap d’Any a la Masia els plats seran els següents: tàrtar de tonyina, turbot amb farcit de bolets i filet de vedella juntament amb les postres on, com era d’esperar, el raïm farà acte de presència.
Cap d’Any, és sinònim de raïm, una tradició que no s’ha perdut i que, com cada any, tindrà lloc avui dia 31 de desembre a les dotze de la nit. Ferran Segura, venedor a una de les parades del mercat de la plaça de la Vila, ens parla precisament sobre aquesta continuïtat d’aquesta pràctica l’últim dia de l’any.
Aquesta fruita ha estat, sens dubte, un dels productes més venuts dels últims dies. Tant és així que en algunes parades s’han quedat sense raïm, com és el cas de la parada de l’Anna de la Múnia i Castellví. Ho explica Jordi Guti, un dels seus venedors.
En alguns casos com el d’aquesta parada, s’ofereix un raïm especial pensat pel moment de les campanades.
Si parlem de tradicions, tampoc no ens podem oblidar de la tradició de vestir roba interior vermella la nit de Cap d’Any. Una praxi que avui dia continua present en moltes llars. A la botiga de roba interior Marta Vivas, molta gent continua comprant aquestes peces i fins i tot n’hi ha que creuen en una triple tradició. Ens ho explica la propietària de la botiga, Marta Vivas.
Per la seva banda, la Rosa, usuària de Marta Vivas, comenta que és una tradició que segueix any rere any, ja que considera que és un hàbit que és un ritual més que ajuda a celebrar la festivitat de Cap d’Any.
Finalment, la nit de Cap d’Any també és per a molts una festa. És per això que un altre dels actors que prenen protagonisme una nit tan assenyalada com aquesta és el sector de l’oci nocturn. En aquest sentit, Vilafranca també es prepara. És el cas de la discoteca Royale ubicada a la Rambla Sant Francesc. Jordi Tena, responsable de programació de la Sala, explica que hi ha dos aspectes que han hagut d’ampliar per un esdeveniment com aquest.
Tot plegat per acomiadar l’any 2024 de la manera més familiar, alegre i segura possible.
Així doncs, tot a punt per començar el nou any 2025 mantenint unes tradicions que continuen presents en moltes llars.