Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres vilafranquins presenten una plataforma per prevenir l’assetjament escolar a Silicon Valley

Son els guanyadors del concurs estatal Audi Creativity Challenge, on van presentar una plataforma que proposa diferents eines per lluitar contra el bullying als centres d’ensenyament.

Com ja us vam avançar la setmana passada, els joves Om Ràfols, Oriol Jansà i Marcel Coll han estat els guanyadors a nivell estatal de l’Audi Creativity Challenge. Ho han fet presentat un projecte de plataforma que permetrà als estudiants desenvolupar habilitats socials i emocionals per a prevenir l’assetjament escolar, i que du per nom ‘Social TakeOff’.

Un treball que van començar a treballar a finals de l’any passat, fruit del seu neguit emprenedor i que els va portar a preparar aquest projecte per presentar-lo a l’edició d’aquest 2023 del Catalunya Summit. Amics des de fa molts anys, tots tres van decidir inscriure’s en l’Audi Creativity Challenge i tot i ser d’instituts diferents van fer-ho sota el paraigua del Eugeni d’Ors de Vilafranca.

Per ajudar-los a desenvolupar el projecte van comptar amb el suport com a mentor de Rubén Nadal, que és coordinador de la unitat Impuls FP de l’Institut Eugeni d’Ors. La seva tasca ha estat fer l’acompanyament i el suport a l’hora de presentar el projecte, i orientar-los per tal d’avançar i millorar.

Ràfols i Jansà han finalitzat els seus estudis de segon de batxillerat a l’Eugeni d’Ors de Vilafranca, mentre que Coll ho ha fet a El Foix de Santa Margarida i els Monjos. I ara han guanyat conjuntament aquest concurs estatal en que van competir amb més de 500 propostes.

Com apunta Marcel Coll, ells directament no han patit assetjament escolar, però han estat testimonis com la molts altres estudiants de casos als seus instituts. Això els va portar a plantejar una proposta en l’Audi Creativity Challenge que enguany buscava respondre al repte de com innovar en l’àmbit social per a millorar el benestar de les persones i el seu entorn. Han desenvolupat una plataforma que permet abordar el bullying a les aules a través de diferents eines.

Om Ràfols recordava que han estat molts mesos treballant en aquest projecte, i que han buscat assessorament contactant amb professionals que els ajudessin a enfocar el problema i oferir solucions.

El premi que han assolit és un viatge al mes de juliol a Silicon Valley, bressol mundial de la innovació i la tecnologia, per a desenvolupar en profunditat el seu projecte en el centre d’innovació disruptiva Imagine Creativity Center, compartint experiències amb professionals d’empreses líders com Google, Apple, Netflix, Facebook o Twitter. A pocs dies de marxar, l’Oriol Jansà es mostrava il·lusionat amb aquesta oportunitat que els ha de permetre créixer i fer créixer el seu projecte.

En tornar de l’estada Silicon Valley, presentaran la seva proposta a diferents partners i possibles inversors estatals a fi d’intentar la seva implementació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: