Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nit dels Xarel·los compleix la 14èna edició promocionant la varietat emblemàtica del Penedès

La Fira es va fer un any més al Claustre de Sant Francesc i va tornar a posar de manifest l’aposta per el xarel·lo de diferents cellers del territori, i l’interès del públic per aquests vins.

Un any més, organitzat des del restaurant Gat Blau i amb la col·laboració de la DO Penedès, el Claustre de Sant Francesc va tornar a acollir aquesta festa de vins i escumosos monovarietals de xarel·lo.

Dissabte 17 de juny, des de les 7 de la tarda es van obrir les portes del recinte i ja es va poder començar a participar de la vetllada que permetia amb l’adquisició d’una entrada de 20€, degustar els vins que els diferents cellers portaven a la mostra, tres degustacions gastronòmiques i la copa de l’acte.

Entre els expositors n’hi havia alguns ja veterans, però altres que tot just repetien després d’estrenar-se l’any passat. Era el cas de Mas Bertran, com recordava la seva enòloga Eva Ventura. Ells hi presentaven un vi tranquil, i també dos caves monovarietals de xarel·lo, que esperaven tinguessin bona acollida entre els visitants. Des del seu punt de vista, valia la pena repetir després de la bona experiència de l’any passat.

Els cellers participants consideren que la Nit dels Xarel·los és un bon aparador, i permet donar a conèixer un producte identificador també del Penedès ja que es tracta de la varietat emblemàtica a la comarca.

Posar en valor el treball conjunt que duen a terme diferents cellers, tant grans com petits, per elaborar productes de qualitat amb el xarel·lo com a base. El director comercial de Bodegues Naveran, Xavier Domènech, ressaltava aquesta aposta per el xarel·lo.

L’acte es va allargar fins a les 11 de la nit, i a banda de poder tastar els diferents vins i escumosos elaborats amb xarel·lo, hi havia propostes gastronòmiques elaborades per el restaurant el Gat Blau i la vetllada s’amenitzava amb música en directe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: